14 januari 2024

Als Data Consultant ervaar je verschillende rollen en specialiseer je je in
één van onze aandachtsgebieden.

Als Data Consultant voer je zelfstandig opdrachten uit binnen een project of programma. Deze opdrachten zij onlosmakelijk verbonden met data. Jij bent specialist op het gebied van datamanagement en helpt onze klanten bij het beantwoorden van vragen zoals ‘is onze data betrouwbaar?’ of ‘kun je ons helpen om onze data inzichtelijk te maken en te presenteren?’.

Je bent iemand die verbanden legt tussen data uit verschillende bronnen en deze vertaal je naar informatie op basis waarvan de klant tactische en strategische vraagstukken kan beantwoorden. Je bent in staat om onze klanten te adviseren over één van de belangrijkste vragen van vandaag; hoe kan data op de beste manier worden gebruikt? Denk hierbij aan hoe data wordt opgeslagen, hoe data wordt onttrokken uit interne of externe bronnen en hoe data wordt geanalyseerd en gepresenteerd. Naast het adviseren van onze klanten ben je bezig met de verdere ontwikkeling van de VertX Data Management propositie en je eigen ontwikkeling. 

Met ons ontwikkelpad kom je in aanraking met verschillende programma’s en methoden die nodig zijn om onze expertise uit te breiden en klanten nog beter te kunnen adviseren. In combinatie met uitdagende opdrachten maakt dit jou tot een allround consultant die op onze projecten kan uitgroeien tot een data en BI goeroe!

Over VertX

VertX is een transparant, nuchter en vooral gedreven consultancy bureau. We omschrijven onszelf als dé specialist in het leiden en ondersteunen van projecten. Ons team bestaat uit organisatorische talenten en inhoudelijke specialisten die in staat zijn om onze klanten te voorzien van een verbeterde klantreis, compliant dienstverlening of efficiëntere processen. Onze klanten zitten door heel Nederland en variëren van de overheid, financiële dienstverlening en de energiesector. Je kunt hierbij denken aan organisaties zoals Vattenfall, Rabobank en Univé.

Onze medewerkers ervaren VertX als een gezellige en informele organisatie waar de deur altijd open staat. We bouwen graag een band met je op en vinden het belangrijk dat jij je helemaal op je plek voelt. Wij staan voor het bieden van kansen en ontwikkelingsmogelijkheden, waarbij we écht kijken naar waar jij naar toe wilt. Als werkgever vinden wij het belangrijk om het samen te doen, waarbij jij voorop staat!

Wat mag je van ons verwachten?

Grenzeloos vertrouwen én collegiale support. Bij VertX helpen we elkaar om succesvol te zijn. We staan bekend om onze groeipaden, individuele begeleiding en binding met collega’s. Jij krijgt bij ons volop de mogelijkheden om jezelf te pionieren en je loopbaan vorm te geven, waaronder de mogelijkheid om verschillende cursussen en trainingen te volgen. 

Hier hoort bij:

 1. Een bruto maandsalaris tussen de €2.800.- en €5000.- o.b.v. een 40-urige werkweek, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 2. Een mobiliteitsregeling waarbij je kunt kiezen uit een leaseauto of een NS Business Card. Deze kun je zowel privé als zakelijk gebruiken;
 3. Een vast contract na 7 maanden;
 4. Een telefoon van de zaak of een simkaart.

Daarnaast bieden we jou:

 1. Volop ontwikkelingsmogelijkheden en een bijbehorend opleidingsbudget;
 2. Een maandelijkse bonusregeling bij ingang van een contract onbepaalde tijd;
 3. Een keuzebudget, die je kunt uitgeven aan extra vakantiedagen, bedrijfsfitness en meer;
 4. Loyaliteitsbeloning, waarbij je elk jaar een extra vakantiedag opbouwt (5 jaar in dienst = 5 extra vakantiedagen!);
 5. Een pensioenregeling, zodat je ook op je oude dag kunt genieten;
 6. Een fulltime functie (36-40 uur), met de keuze voor hybride werken;
 7. Een persoonlijk inwerktraject op maat met een buddy;
 8. Een actieve personeelsvereniging die originele en gezellige uitjes organiseert, waaronder de jaarlijkse zomer BBQ;
 9. Tot slot gaan we ieder jaar een lang weekend op reis met het hele team!

Wat verwachten wij van jou?

De rol van Data Consultant bij VertX is jou op het lijf geschreven als jij een sterk analytisch vermogen hebt en je snel kunt schakelen in een complexe omgeving. Jouw streven is om je werk elke dag beter te doen en de klant hierin mee te nemen.

Daarnaast heb jij:

 • Een hbo of wo diploma diploma, met minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met gegevensanalyse en -interpretatie;
 • Ervaring met gegevensvisualisatie en -rapportage in Power BI of andere tooling;
 • Kennis van SQL, Python en R;
 • Sterke communicatieve vaardigheden om gegevens en resultaten te presenteren aan niet-technische belanghebbenden;
 • Leergierig en niet bang voor het onbekende;
 • Een drive om de wereld een betere plek te maken door jouw data expertise!

Heb je nog vragen? Janice helpt je graag verder. Stuur een bericht via j.wildenburg@vertx.nl of bel/app naar 06-50742205.

Solliciteer nu!

Wil jij
toekomstvast groeien?

Maak een afspraak!